Cappuccino2013.05.19. 23:30, detti-suti
Az espresso kávé és a tejhab "elegye". Nem ismerek olyat, aki ne szeretné.
Olaszországból származik. Úgy tudom, nevét a kapucinus szerzetesekről kapta. Személy szerint én minden reggel iszom, hétvégenként ebéd után is. Macerásabb picit elkészíteni, mint a sima kávét, mert tejet kell gőzölni, de véleményem szerint mindenképp megéri.
Egyik olaszországot ismerő gimis tanárom pár hónapja azt mondta, hogy olaszországban étkezés után a "tejes italok", a kávé és a cappuccino tiltólistán vannak. Arra nem tért ki, hogy miért, mindenesetre számomra meghökkentő és érdekes információ volt.
Szavaira szó szerint emlékszem: "Olaszországban, ha betérsz egy trattoria-ba és a pizzád vagy a spaghettid után kérsz egy kávét, vagy egy cappucino-t, rögtön tudják, hogy turista vagy."-Nem tudom eldönteni, hogy ez így van-e. Próbálom tényleg elhinni, de kicsit furcsa :DD
|